måndag 18 maj 2020

Badtunnan lindrar lymfödem

Mitt lymfödem i vänster arm värker konstant. Eftersom bröstcancern hade spridit sig till lymfkörtlarna i armhålan så opererades de bort. Det betyder att lymfvätskan inte cirkulerar som den ska utan omvandlas till fett som gör armen tjock och tung.

Simning är bra då man har lymfödem. Vattnets tryck mot armen gör gott. Men det är för mig inte det lättaste att komma mig till simhallen flera gånger i veckan. Därför valde vi att till jul köpa en badtunna. I den kan jag göra simrörelser så att armen mår så bra den nu kan må efter omständigheterna. I badtunnan flyter också armen och jag slipper tyngden av den för en stund. Också axeln får lättnad.


Jag skriver det här som ett tips för er med lymfödem i armar eller ben. Och visst känns det som oerhörd lyx att i vintermörkret bada under den vackra stjärnhimlen.

2 kommentarer:

  1. Tack Camilla, jag visste inte om din cancer, inte heller att du är prästvigd. Vi känner ju varandra mest från Sibelius Akademin. Så kämpigt du har haft det. Allt gott, hoppas att du trivs i Replot. Kram, Anna-Lisa Jakobsson

    SvaraRadera
  2. Hej Camilla,även jag fick bröstcancer,fick så mycket stöd och information via din blogg när jag blev behandlad, tackar för det.Fortsätt skriva om lymfbehahndling, det behöver jag nu.Vi har alla ett privatliv som vi bestämmer över själva! Allt gott till dig
    :-)

    SvaraRadera