onsdag 13 maj 2020

Lindansöser kan också falla

Foto Mikael Nybacka / Vasabladet
Mycket har jag funderat på detta med intervjuer och integritet, ärlighet och lögn, rykten och sanning. Jag är präst och tredje gången gift vilket väcker en hel del nyfikenhet. Hurudan är hon som misslyckats så fatalt? 

Samtidigt bygger jag upp en församling som sovit törnrosasömn tillräckligt länge. Den behöver ruskas om för att man ska få någon reaktion alls. Är så tacksam över mina medarbetare, församlingsrådet och de frivilliga som börjat strömma till. Tillsammans intill Kristusljuset är ledorden.  

Flera intervjuer är på kommande bl.a. i en av de största finska veckotidningarna. Och naturligtvis funderar jag på om jag gör rätt som ger de här intervjuerna. Delvis hör det till min arbetsbild att synas men samtidigt behöver jag skydda människorna runtom mig. Det handlar om balansgång och att inte godkänna en intervjutext förrän man känner igen sig till hundra procent och kan stå bakom alla ord.

Den positiva responsen som jag fick på gårdagens intervju i Vasabladet betydde mycket för mig. Jag upplever att jag får godkännande att vara den präst jag vill vara, trots mina egna etiska misslyckanden.

Fortsättning följer alltså.

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Det visar ja att du har erfarenhet och den vägen brukar man ju förstå även andras val bättre. En präst har också rätt att göra misstag. Jag gillar att du är aktiv och en av oss vanliga. Du är den som bryter trenden och öppnar kyrkan för alla ��
  Käthe Wiklund

  SvaraRadera
 3. Alla misslyckas, alla gör fel. Så enkelt är det. Och alla vi andra lever inte ditt liv, det gör bara du. Med alla svårigheter och all lycka det för med sig. Skulle vi dömas efter det vi gjort fel, så är vi nog alla väldigt illa ute. Och om inte annat så utmanar du våra fördomar, för fördomar har vi alla. Ta hand om dig, du är viktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl nog på det sättet att jag utmanar fördomar. Tack för din kommentar.

   Radera